معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بهتناسب رسالتهایی که برای آن تعریفشده از ابتدای سال جاری، بر اساس تأکیدی که شعار سال است و بحث توسعه دانشبنیان، فعالیتهای بیشماری را داشته که یکی از فعالیتها برگزاری رویداد زیستفناوری آبی است.
دکتر اکرم فرهادی اضافه کرد: 5 مردادماه فراخوان این رویداد بهصورت رسمی اعلام شد و بنیاد نخبگان استان، پارک علم و فناوری خلیجفارس، شتابدهنده سینوتک و نهادهای دیگر همکاری کاملا صمیمانهای را با ما داشتند.
وی افزود: گروههای زیادی در این رویداد شرکت کردند که بعد از ارزیابیهای اولیهای که انجام شد حدود 12 گروه فناور که ایدههای بسیار خوبی در رابطه با خلیجفارس و در حوزه زیست پزشکی دریایی داشتند به مرحله اختتامیه رسیدند.
وی تصریح کرد: از بین این 12 تیم، 5 تیم بهعنوان منتخب نهایی بودند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه تأکید کرد: ما این پتانسیل را داریم که در مرکز رشد زیستفناوری دریایی خلیجفارس همه 12 تیم را پذیرش داشته باشیم، هستههای فناور را رشد دهیم و شاهد محصولات تجاری شده این شرکتها در آینده باشیم.
دکتر فرهادی بابیان اینکه استان بوشهر در جوار خلیجفارس از منابع بسیار غنی زیستی برخوردار است، اظهار داشت: همجواری با دریا میتواند در علوم پزشکی محصولاتی را برای ما تولید کند که بسیاری از مشکلات ما در تأمین منابع در حوزههای پزشکی، برطرف شود و مشکلات حوزه علوم پزشکی هم کمی تعدیل شود.
وی اضافه کرد: در رویداد زیستفناوری آبی تأکیدمان بر محورهایی بود که در حیطه خلیجفارس و محصولات مبتنی بر دریا باشند که در محورهای مرتبط با محصولات دارویی، آرایشی بهداشتی و انواع محصولاتی که میتواند در حیطههای مرتبط با علوم پزشکی و بهداشتی کمککننده باشند.
دکتر فرهادی افزود: در حیطههای دیگری غیر از حوزههای مربوط با خلیجفارس نیز شرکتکننده داشتیم که محصولات بسیار خوبی داشتند، ما حمایت آنها را فراهم خواهیم کرد تا در آینده شاهد تجاری شدن این محصولات باشیم.
رئیس مرکز زیستفناوری دریایی خلیجفارس نیز بابیان اینکه وظیفه مرکز رشد این است که یک نوزاد نارس را به بلوغ برساند، اظهار داشت: شرکتها هستههایی هستند که به ما مراجعه میکنند تا ما شرایط را برای آنها فراهم کنیم تا دوره رشدشان طی شود و بتوانند روی پای خود بایستند.
دکتر اسفندیاری اضافه کرد: رسالت ما این است تا کمک کنیم این هستهها رشد کنند و منشا خیر برای خودشان، اطرافیان و جامعه باشند تا شرکتهایی شکل بگیرند که تأثیر بسیار زیادی در جامعه دارند و باعث پیشرفت جامعه باشد.
وی افزود: اگر ما آن حمایتهای اولیهای که مرسوم است را انجام دهیم، مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در سطح دانشگاههای همتراز خود و حتی بالاتر، رتبه برتر را خواهد داشت زیرا پتانسیل خیلی خوبی داریم، یک مرکز تخصیصی هستیم و به دریا وصل هستیم.
دکتر اسفندیاری با اشاره به اینکه ما به فضاهایی نیاز داریم تا تیمها را در آن استقرار دهیم، گفت: اگر ما بخواهیم به آنها کمک کنیم تا صاحب کسبوکاری شوند مستلزم این است که کارگاهی داشته باشند که میتوانیم از فضاهای بلااستفاده شهر و دانشگاه استفاده کنیم.